joi, 21 mai 2015

Egiptul, destinatia ideala de vacantaNu este un secret faptul ca sectorul turismului egiptean a luptat amploare in ultimii ani. Dupa incetinirea cresterii economice din 2008, care a lovit din greu aceasta industrie si mai apoi in 2011 cand tara a suferit o revolutie care a adus o noua perioada de neliniste si incertitudine inca trei ani, in sfarsit putem spune ca lucrurile sunt calme la Cairo, iar normalitatea isi intoarce fata si catre Egipt,in sfarsit. De aceea, ar fi momentul ideal, in cazul in care nu ti-ai planificat inca vacanta, sa vizitezi aceasta minunata tara. Si iata doar cateva dintre motive:

Multimile sunt inexistente

Egiptul este acasa pentru unele dintre cele mai impresionante structuri construit vreodata de om, iar acestea sunt Piramidele de la Giza. Inainte de 2008, aceste monumente erau asaltate zilnic de mai mult de 20.000 de vizitatori, multimi masive in jurul mormintelor faraonice. Intr-o vizita recenta la Cairo, am gasit destinatia aproape pustie. Acelasi lucru se intampla si Templul din Karnak si Luxor, monumente antice parasite de vizitatori. 

Este ieftin

Asa cum spuneam si mai sus, din cauza sau datorita evenimentelor care au macinat tara in ultimii ani, exista oferte de calatorii pentru toate buzunarele catre aceasta destinatie. Hoteluri ofera chilipiruri doar pentru a atrage oamenii in camerele lor goale, iar ghizii  sunt dispusi sa taie radical preturile doar pentru a face bani. Calatorii oportunisti pot profita de situatie si vizita tara mai ieftin decat oricand inainte.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu