joi, 19 februarie 2015

Geniu - Marilyn Monroe

Geniu - Marilyn Monroe este frecvent criticata pentru ca nu a jucat mai nimic, doar rol de blonde neajutorate in filmele sale, multi atribuind alegerea ei unei lipse de inteligenta. Totusi, Monroe numai inteligenta poti spune ca nu era. Ea este cea care si-a controlat singura cariera si a infiintat propria companie de productie intr-un moment in care nici o alta actrita nu mai facuse astfel de lucruri. Unele estimari ulerioare ale IQ-ului ei o situeaza undeva la 168, un nivel de geniu.


Actrita - Multi sunt tentati sa creada ca Marilyn Monroe a cazut in glorie cu nimic mai mult decat datorita aspectului ei. Acest lucru nu este adevarat, totusi. Si chiar daca nu a primit niciodata o nominalizare la Oscar, rolul ei din “Unora le place jazz-ul” a castigat un Glob de Aur.

Nematerialista – Rolurile jucate de Marilyn Monroe o fac poate sa para ca intr-adevar nu-i pasa decat de haine si diamante, ea cantand si piesa in care diamantele sunt cele mai bune prietene ale unei fete. In realitate insa, ea nu era materialista, toate bijuteriile sale limitandu-te la un set de bijuterii.

A schimbat lumea – Alaturi de Ioana d'Arc si Cleopatra, numele Marilyn Monroe apare pe lista celor  50 de femei care a schimbat lumea.

sâmbătă, 14 februarie 2015

Marilyn Monroe, un model minunat



Ar fi greu de gasit cineva care sa nu creada ca Marilyn Monroe a fost o viziune. O jumatate de secol a trecut de cand nu se mai afla printre noi, insa ramane un simbol de frumusete si nu numai printre vorbitorii de limba engleza, dar in toata lumea. Pentru cei care nu au trait in perioada celor 30 de ani ai ei, trebuie sa spunem ca realizarile sale personificate ale frumusetii si elegantei pentru generatii sunt considerabile. Totusi, din cauza aspectelor tulburi din viata ei, Marilyn Monroe nu este privita de multe ori ca un model. Oricine atinge nivelul ei de succes in viata, desi, poate nu chiar toti, insa sunt destui cei care nu au facut in viata chiar numai ce este corect.

Supravietuitoare - Marilyn Monroe a avut poate cea mai grea copilarie pe care ar putea cineva sa o aba. Nascuta de o mama grav bolnava psihic, a trecut prin diferite centre de plasament timp de ani de zile. De mica a fost supusa abuzurilor si a fost chiar la un pas sa fie ucisa. Istoria bolilor psihice de care a avut parte familia ei a urmarit-o toata viata. Insusi doctorul ei vorbeste despre lupta ei cu o tulburare bipolara in documentarul despre ultimele zile de viata ale divei. Cu toate acestea, a reusit sa construiasca o cariera de durata, iar asta numai cu o autodisciplina crunta, fara de care nu ar fi putut realiza ceea ce a facut.

joi, 12 februarie 2015

Imobile

Este ceva cu care un om se poate mandri daca asta este important pentru el. Este un lucru iesit din mainile lui si pe care si-a pus amprenta personala.

In schimb, o hala industriala sau comerciala, nu se poate bucura de asa ceva. Nu este nimic personal, intim in constructia ei. Nu ramane nici o amprenta a constructorului in ea. Poate de aceea se poate monta si demonta repede, in functie de necesitati si locatii, deoarece nu este legata de nimeni si de nimic.

Acest lucru poate constitui un avantaj si chiar o investitie de viitor. Si ma gandesc la casele mobile care, atunci cand te plictisesti de un loc care a devenit poate prea aglomerat pentru gustul tau, atunci iti iei casa in spinare si te muti in alta parte.

Termenul de "casa mobila" se atribuie azi mai mult rulotelor. Fiind mai degraba niste masini mai mari transformate in mini apartamente in interior, nu pot fi demontate si facute pachet. Ele are propriul lor motor si roti pe care se deplaseaza dintr-un loc in altul. Casa mobila ce poate fi transformata intr-un pachet insa este inca o idee demna ce ar merita toata atentia.