joi, 29 ianuarie 2015

Cum pot imigrantii sa abordeze limba engleza

Barierele lingvistice sunt inca printre obstacolele cele mai importante pentru imigrantii care vin in Londra. Engleza poate fi un limbaj dificil pentru noii sositi, iar englezii se plang mereu ca imigrantii nu doresc sau nu pot sa le invete nativ limba. In fapt insa, imigrantii sunt dispusi sa faca asta. La nivel national, cererea pentru limba engleza ca cea de-a doua limba studiata au depasit in mod constant posibilitatile de aprovizionare din ultimii ani. Multi imigranti au dificultati in gasirea unei clase cu deschideri, care sa se potriveasca si programelor lor de lucru.

Dar oportunitatile de invatare exista. Trebuie doar sa stii unde sa cauti. Internetul a facut mai usor pentru imigranti invatarea limbii inca din tara lor, atunci cand era convenabil pentru ei. Mergi in mediul on-line si vei gasi site-uri cu tutoriale in limba engleza, sfaturi si exercitii, care sunt o resursa nepretuita pentru inceput si difuzoare intermediare. Imigrantii care doresc sa invete mai structurat ar trebui sa verifice colegiile comunitare din zona lor. Exista aproximativ 1600 de comunitati si compusuri de colegii imprastiate pe teritoriul englez, cu o inscriere totala de aproximativ 13 milioane. Majoritatea covarsitoare ofera cursuri ESL, iar probabil avantajul cel mai atractiv o reprezinta costul. Cursurile lor sunt cu 20 pana la 80 la sta mai ieftine decat alte scoli si, in plus, ofera, de asemenea, programe de seara, adaptate orarului de la serviciu.

Un alt loc in care imigrantii ar trebui sa caute este districtul scolar local. Sute de consilii scolare ca english institution ofera programe de educatie continua pentru adulti si multe licee au clase de ESL regulat dupa ore. Taxele sunt mici, dar posibilitatea de a practica si de a imbunatati fluenta limbii engleze este adesea mare.
Printre vehiculele cu cea mai rapida crestere in invatamantul pentru imigranti sunt centrele de munca si de resurse, care sunt adesea conduse de grupuri non-profit, uneori in parteneriat cu agentiile guvernamentale locale. Sute de muncitori trec prin astfel de programme in fiecare an si reusesc sa invete gratuit limba engleza. Multe centre de resurse predau si cursuri de calculator care sa permita studentilor sa isi continue studiile lingvistice pe internet.

Centrele de documentare au tendinta de a incuraja un mediu relaxat pentru invatare. Acesta poate fi usor pentru prieteni, colegi de serviciu si soti, care-si pot programa lectiile impreuna oferindu-si sprijin reciproc. Nu este o greseala ca englezii considera ca este important ca imigrantii sa vorbeasca limba engleza. Fiecare dintre cuprinzatoarele proiecte de reforma a imigratiei a luat in coniderare cel putin in ultimii doi ani ca este necesar ca imigrantii sa vorbeasca fluent limba engleza inainte de a aplica pentru rezidenta legala. Imigrantii trebuie, de asemenea, sa cunoasca limba locala pentru a aplica pentru permise de conducere si a completa formulare de stat, sau chiar in conformitate cu legile si reglementarile locale. In ciuda obstacolelor si criticilor, oamenii sunt dispusi sa invete limba engleza, imigrantii devin fluenti, chiar daca de multe ori au nevoie de timp.